Lindy Hop

An American dance that evolved in Harlem, New York City in the 1920s and 1930s and originally evolved with the jazzmusic of that time. Lindy hop was a fusion of many dances that preceded it or were popular during its development but is mainly based on jazz, tap, breakaway and charleston. It is frequently described as a jazz dance and is a member of the swing dance family.

And now we dance

Miten aloitan tanssin?

Kaikki ovat tervetulleita tanssimaan! Et tarvitse aiempaa kokemusta tanssista ja paritanssista: tutustumiskursseilla ja alkeiskursseilla lähdetään liikkeelle perusteista, ja kaikki oppivat tanssimaan. Valitse oma kurssisi ja sen muodosta riippuen joko ilmoittaudu etukäteen ohjeiden mukaan tai tule paikalle kurssin alkaessa, jos tapahtuman infossa niin mainitaan.

Tarvitsenko oman parin?

Et tarvitse omaa paria tullaksesi tanssimaan: ryhmissä on säännöllinen ohjaajien luotsaama parinvaihto. Halutessasi voit totta kai myös harrastaa vain oman parisi kanssa, mutta ryhmätunnit on tarkoitettu nimenomaan ryhmässäoppimiseksi.

Miten pukeudun?

Liikkuessa tulee aina lämmin, joten kerrospukeutumisella varmistat itsellesi hyvän olon koko illan ajan. Tanssiessa voit käyttää tavallisia arkivaatteita. Halutessasi voit ilmentää oman tanssisi aikakautta pukeutumisellasi. Tanssikenkien on hyvä olla kevyet ja hyvin jalassa pysyvät tossut tai niin halutessasi korolla varustetut tanssikengät.

Musiikkia?

Lindy hopia tanssitaan 1930-40-lukujen small band ja big band -swingmusiikkiin. Löydät musiikkia Youtubesta ja Spotifysta.
Lisätietoja

Tilaa Rytmipolun uutiskirje